Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

EN FRUKTANSVäRD HäNDELSE

En fruktansvärd händelse

[2017-04-07 16:51 av synnove.adell]

Sveriges Åkeriföretag har med bestörtning tagit del av uppgifterna om det fruktansvärda dåd som skett i centrala Stockholm. 
− Vi och våra medlemmar skickar vårt varmaste deltagande till alla som drabbats av denna händelse, säger Mikael Nilsson ordf.

 

En lastbil körde på fredagseftermiddagen in i människor på Drottninggatan. Totalt dödades fyra personer och femton skadades.

 

Sveriges Åkeriföretag känner med både offer och anhöriga i denna svåra stund. Vi och våra medlemsföretag förfäras över det som hänt.  

 

− Vi har arbetat under många år med olika myndigheter för att förebygga olika typer av brott, däribland attentat där tunga fordon kan tänkas användas i syfte att skada både enskilda och vårt samhälle. Det är svårt att ta in när det väl händer, säger Rickard Gegö, vd Sveriges Åkeriföretag.

 

Han fortsätter:

 

− Vi har jobbat utifrån en medvetenhet kring alla tänkbara och otänkbara händelser. Åkerinäringen och myndigheterna måste även rusta sig för det värsta tänkbara, och nu är vi där.


ARBETAR med brottsprevention  

Sveriges Åkeriföretag har under en lång rad år samarbetat och bidragit med sakkunskap kring fordon och annat som kan vara bra för myndigheter att känna till. Bland annat brottsprevention i Transportsäkerhetsgruppen där säkerhetsbranschen, åkerinäringen och myndigheter ingår.

 

Vi har också ett aktivt samarbete med bland annat MSB kring vissa frågor, även polisen och säkerhetspolisen är en självklar samarbetspart i det förebyggande arbetet.

 

− Vi är helt förfärade över det faktum att ett arbetsredskap som lastbilen är, har använts på detta fruktansvärda och oförlåtliga sätt. Vi är i chock och våra medlemmar känner förtvivlan över det som hänt.

 

− Självklart håller vi våra kontaktvägar öppna för medlemmar och andra som vill komma i kontakt med oss den närmsta tiden, säger Ulric Långberg, branschchef.

Bli medlem