Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

NYHETER - STARTSIDAN - NYHETER - STARTSIDAN

Kom på kostnadsfri halvdagsutbildning för transportköpare

[2016-03-31 09:00]
Denna intressanta halvdag handlar om hållbara transportköp och upphandlingar. Åkerinäringen genomför, i samarbete med Upphandlingsmyndigheten och Doublecheck, en kompetensinvestering för offentlig sektor. Läs mer »

Ny måldirektör med fokus på klimat och miljö

[2016-03-23 10:41]
Sven Hunhammar, idag chef för avdelningen Klimat, energi och transporter på Naturskyddsföreningen, byter jobb i juni. Trafikverkets måldirektörer finns till för att bidra till måluppfyllelse i de transportpolitiska målen. Hunhammars bakgrund och... Läs mer »

Drivmedelsskatten åker berg- och dalbana

[2016-03-22 10:07]
Regeringen föreslår sänka skatten på biodrivmedel i augusti. Först sänktes skatten i december, sedan höjdes den i januari, och nu vill regeringen alltså sänka den igen. Detta beror på EU:s regler för statsstöd, som sätter käppar i hjulet för regeringens v... Läs mer »

SÅ på SVT Opinion: Fritt blås utan blåskontroller

[2016-03-14 22:37]
Bristen på kontroll drabbar inte bara yrkestrafiken, det har effekt på hela samhället. Folkets dom över den passivitet som råder kommer inte att vara nådig”, skriver SÅ:s egen Ulric Långberg på SVT opinion. Läs mer »

Transportsnålt samhälle är feltänkt

[2016-03-09 11:12]
Idag skriver Transportföretagen och Svenskt Näringsliv om den bristande förståelsen för lastbilstransporters funktion i samhället. Vi kan bara hålla med i vad de skriver.  I klimatarbetet verkar det ofta saknas förståelse för hur pass beroende samhäl... Läs mer »

EU föreslår nya regler för mobila arbetstagare

[2016-03-08 09:36]
Idag presenterar EU-kommissionen ett förslag till ett lagpaket för mobila arbetstagare. Det är välkommet med tydliga regler för sociala förhållanden inom vägtransportområdet. Samtidigt måste vi värna om förhållandet mellan arbetsmarknadens parter. ... Läs mer »

YKB-frågor får svar

[2016-03-04 13:55]
Frågorna har, sedan kravet på YKB, yrkeskompetensbevis, infördes varit många. Vad som händer om förare inte har genomfört grund- eller fortbildning gällande YKB i tid? Läs mer »

Skatteundersökning välkomnas

[2016-03-03 13:30]
Den undersökning som Skatteverket nu presenterat välkomnas av åkerinäringen. - Effektiva kontroller är avgörande för en fungerande åkerinäring, säger Rickard Gegö, VD i Sveriges Åkeriföretag. Läs mer »

Nyrekrytering i Sveriges Åkeriföretag Syd

[2016-03-01 11:11]
Idag tillträder Peter Svensson som Branschföreträdare Sveriges Åkeriföretag Syd. – En viktig pusselbit i vår verksamhet är nu på plats, säger regionchef Liane Ask. Läs mer »
Bli medlem