Sveriges Åkeriföretag - Logotyp

Logga in

Är du medlem men saknar inlogggningsuppgifterklicka här »

ELMIA LASTBIL 2018 - LASTBILSMäSSAN 2014

20-23 augusti hölls lastbilsmässan traditionsenligt på Elmia. Vi var där precis som vanligt med montrar både inne och ute.

 

Vi fanns utomhus

 

Fokus här var Produkter & tjänster - förmånsavtal, utbildningar, transportekonomi och certifieringar. Det mest populära var att diskutera YKB, kör- och vilotider och medlemsförmåner.

Vi hade också samarbete med både Statoil och Trygg Hansa med temat hälsa. Vi tog blodtryck i vår monter, hos Trygg Hansa och Statoil gjordes syn- respektive hörselundersökningar.

 

Aktiviteten var en stor succé då det visade sig att flera personer med högt blodtryck identifierades och de fick rådet att besöka läkare efter mässan.

 

Vi fanns inomhus

 

Inne fokuserade vi på kampanjen Fair Transport. Vi informerade om kampanjen och fick under dagarna in ytterligare 33 ställningstaganden och de som ville, fick en fin ”Fair Transport-tatuering”.  

 

Under dagarna hade vi många och givande samtal. Många resulterade i nya medlemmar.

 

Programmet på Scenen blev en succé

 

Ett nytt koncept för i år var en monterplats med scen.  Här hölls 18 olika aktiviteter som till större delen var debatter och seminarier. Våra gäster var bland annat en hel del politiker, åkare, representanter från försäkringsbolag, kommuner och branschorganisationer. Frågor som debatterades var YKB, trafiksäkerhet, det svenska transportsystemet, långsiktigt hållbara vägtransporter etcetera.

Det här visade sig vara ett lyckat kast. Under flertalet debatter hade vi 100 – 150 åhörare!

 

 

Du kan själv titta på debatterna och allt annat som hände på scenen, genom att titta på de inspelningar vi gjort. Du hittar alla på youtube, klicka på länken här till höger.

 

Bli medlem